Hoe kunt u uw woning het beste ventileren

Admin/ Blog

Het is belangrijk dat een ruimte regelmatig geventileerd wordt, het liefst zelfs continue. Dit zorgt ervoor dat er geen vervuilde lucht in de woning blijft hangen. Deze lucht is namelijk schadelijk en kan voor klachten zorgen. Daarentegen is schone en frisse lucht erg goed voor ons, het heeft veel voordelen. Zorg er daarom altijd voor dat er genoeg frisse lucht in uw woning komt. Waarom frisse lucht zo belangrijk is en hoe u ervoor zorgt dat uw woning goed geventileerd wordt leest u hier.

Waarom is ventilatie belangrijk

Door te ventileren zorgt u ervoor dat u een gezond binnenklimaat krijgt in uw woning. Hierdoor zult u minder snel last krijgen van gezondheidsklachten, bent u productiever en heeft u een beter concentratievermogen. Wij besteden allemaal erg veel tijd door in onze woning, juist daarom is het zo belangrijk dat de woning goed geventileerd wordt. Zorg er ook voor dat het niet te warm is in uw woning, bacteriën kunnen zich door de warmte beter verspreiden.

Ventileren met een WTW unit

Wanneer u kiest voor WTW ventilatie bent u verzekerd van een continue toevoer van frisse lucht. Daarnaast bespaard u ook nog eens op uw energierekening. Met een WTW unit wordt de lucht van binnen opgezogen en naar buiten geleid. De lucht gaat via een warmtewisselaar, zodat de warmte uit de lucht wordt onttrokken. De warmte wordt weer toegevoegd aan de koude lucht die van buiten komt, hierdoor gaat er geen warmte verloren. De lucht die naar binnen komt is schoon, deze is makkelijker en sneller te verwarmen waardoor energie bespaard wordt.

Ramen en deuren

Als u niet beschikt over een WTW unit is het toch belangrijk dat er geventileerd wordt. Dit kunt u doen door een raam open te zetten of als het niet te koud is zelfs de deur. Ook ventilatieroosters zijn een goede oplossing om ervoor te zorgen dat u toch wat frisse lucht in uw woning krijgt. Wanneer u dit niet doet zal er veel vervuilde lucht blijven hangen en zal het binnen erg vochtig worden. Hierdoor kunt u het erg benauwd krijgen. Neem bijvoorbeeld de afzuiging badkamer, als deze niet goed is wordt de badkamer ontzettend vochtig en benauwd.

Andere tips voor frisse lucht

Een goede ventilatie is natuurlijk niet alles, er zijn meer dingen die u kunt doen voor een beter binnenklimaat. Regelmatig stofzuigen en schoonmaken is ook belangrijk, hierdoor blijft het vuil niet in uw woning hangen. Zorg er ook voor dat u tijdens het koken of douchen extra ventileert, zodat al het vuil, het vocht en de warmte naar buiten kan. Daarnaast kan zonwering helpen om het broeierige effect tegen te gaan.

Deel dit Bericht