Voor houten vloeren leggen bent u bij Beschermvloer op het juiste adres. Als u uw woning graag een natuurlijke look wilt geven dan is het leggen van een houten vloer een goede manier om dit te realiseren. Met een vloer van hout haalt u letterlijk de natuur in huis. Daarbij hebben de vloeren ook een lange levensduur, omdat het hout met een goede onderhoudsbeurt er zelfs na jaren weer als nieuw uit kunt laten zien. Een nadeel is echter dat houten vloeren leggen geen makkelijke klus is. Beschermvloer kan u hierbij helpen door professionele vakmensen uw kant op te sturen om de houten vloer voor u te leggen.

Houten vloeren van vuren, eiken of grenenHouten vloer

Vuren, eiken of grenen zijn de meest gebruikte houtsoorten voor houten vloeren leggen. Allen hebben zij hun eigen specifieke voor- en nadelen. Zo is vurenhout bijvoorbeeld het goedkoopste, maar ook een stuk zachter dan de twee andere houtsoorten. Eikenhout is de hardste houtsoort en heeft een mooie donkere natuurlijke look. Grenenhout staat bekend om de mooie natuurlijke profielen die in het hout zitten. Deze komen goed tot hun recht wanneer na het leggen van de houten vloeren een mooie afwerking aan het hout wordt gegeven.

Extra beschermlaag op houten vloer aanbrengen

Houten vloeren leggen is niet alleen een kwestie van de verschillende vloerdelen in elkaar schuiven en ervoor zorgen dat deze goed vast blijven zitten. Voordat met houten vloeren leggen begonnen kan worden moet de vloer geprepareerd worden door deze te egaliseren en een onderlaag aan te brengen. Vervolgens kan het leggen van de houten vloer en plinten beginnen. Na afloop zal Beschermvloer een extra beschermlaag op houten vloeren aanbrengen, zodat de vloer een extra lang leven beschonken is en niet na een paar maanden lopen al compleet versleten is. Neem contact met ons op voor het leggen van houten vloeren.

Is uw vloer beschadigd door een lekkage of andere wateroverlast? Lees hier meer over waterschade houten vloer.