7 tips om een houten vloer goed te onderhouden

Admin/ Blog

Tegenwoordig zijn er steeds meer verschillende soorten vloeren. De materialen van deze vloeren variëren van tegel tot hout. Er is een breed assortiment aan vloeren, die passen bij ieders behoeften en budget. Het onderhoud van de verschillende vloeren verschilt wel enorm. Een parketvloer is bijvoorbeeld makkelijker te onderhouden als de meeste houten vloeren. Omdat een houten vloer relatief moeilijk te onderhouden is heb ik 7 tips op een rijtje gezet.

TIP 1: Vermijd hoge hakken

Naaldhakken kunnen gemakkelijk gaatjes of deukjes in het hout maken. Trek deze dus uit voordat je over de houten vloer loopt.

TIP 2: Voorkom lange nagels bij huisdieren

Knip de nagels van je huisdieren regelmatig. Wanneer je huisdier lange nagels heeft kan dit zorgen voor krassen op de vloer.

TIP 3: Stofzuig de vloer regelmatig

Door de vloer eerst goed te stofzuigen en daarna nog te dweilen haal je het vuil weg. Vuil op de vloer kan zorgen voor krassen en verwaarlozing.

TIP 4: Wacht niet met schoonmaken!

Wanneer je een drankje laat vallen moet je dit niet laten liggen. Wanneer vloeistof voor een langere tijd op een houten vloer ligt zal dit resulteren in vlekken. Het beste is om de natte plek meteen met een lichtvochtig doekje schoon te maken.

TIP 5: Tillen

Til dingen wanneer je het wilt verplaatsen in de ruimte. Wanneer je dingen gaat schuiven komen er alleen maar krassen op de vloer.

TIP 6: Gebruik ijs

Wanneer er iets plakkerigs op de vloer zit moet je dit niet loskrabben. Het loskrabben zorgt voor beschadigingen op de vloer. Het beste is om ijs te gebruiken. Door het ijs zal het uitharden waarna je het gemakkelijk weg kan halen erna.

TIP 7: Leg deurmatten neer

Bij de ingang is het belangrijk dat er geen vuil binnenkomt. Leg deurmatten neer om dit te helpen voorkomen. Ook is het handig voor mensen die hun hoge hakken hier uitwillen doen.

Houten vloeren zijn enorm aantrekkelijk maar wel relatief moeilijk te onderhouden. Onderhoud je houten vloer goed en voorkom dat het er lelijk uit gaat zien door krassen en vlekken. Geloof me maar, een goed onderhoud is meer dan de moeite waard.

Deel dit Bericht