Wordt jouw nieuwe vloer van woonbeton?

Admin/ Blog

Een vloer is een belangrijk onderdeel van je huis. Uiteraard natuurlijk om op te lopen, maar het bepaald ook een groot deel van het uiterlijk van je huis. Denk daarom goed na welk materiaal je gebruikt en voor welke kleur je kiest. Bij het kiezen van een vloer zijn er enorm veel opties. Er is laminaat, hout, tapijt en ga zo maar door. Een populaire keuze van de afgelopen jaren is woonbeton. Woonbeton kent vele voordelen, maar heeft ook zeker nadelen.

Wat is woonbeton?

Het woord ‘woonbeton’ zegt het eigenlijk al, je krijgt een vloer gemaakt van beton. Dit betekent echter niet dat de vloer er koud of kil uitziet. De vloer wordt afgewerkt met een toplaag. Deze toplaag wordt helemaal aangepast op jouw wensen. Je kunt zelf de kleur en het design kiezen. Zo weet je dus zeker dat de vloer bij jouw interieur past. Woonbeton kan gelegd worden in alle kamers van je huis, zowel de woonkamer als de keuken als de badkamer.

Nooit meer koude voeten

Woonbeton kent veel voordelen. Allereerst is het natuurlijk een voordeel dat je de kleur en design volledig naar je eigen wens kunt aanpassen. Daarnaast is woonbeton makkelijk schoon te maken. Doordat er geen voegen en naden in de vloer zitten kun je het vuil makkelijk van de vloer verwijderen. Ook is woonbeton krasbestendig en slijtvast. Je kunt de vloer dus eindeloos gebruiken zonder dat deze eronder lijdt. Tenslotte is een groot voordeel van woonbeton dat je het makkelijk kunt combineren met vloerverwarming. Zo heb je nooit meer last van koude voeten.

Wees geduldig

Uiteraard heeft woonbeton niet alleen maar voordelen. Het grootste nadeel van woonbeton is dat het relatief lang duurt om de vloer te leggen. Reken erop dat dit tot een week kan duren. Je kunt daarna genieten van een mooie vloer, maar je moet het wachten er wel voor over hebben.  Een ander nadeel van woonbeton is dat je het niet zelf kunt leggen. Het leggen van de vloer komt namelijk erg precies, huur daarom een professional in. Tenslotte is een nadeel dat vlekken in de vloer zullen trekken, het is daarom belangrijk om vlekken meteen schoon te maken.

Deel dit Bericht