Waarom een slijtvaste vloer een aanrader is

Admin/ Blog

U wilt natuurlijk dat uw vloer zo lang mogelijk mee gaat. Bij het kiezen van een goede vloer kijkt u daarom naar een aantal belangrijke punten: het materiaal moet tegen een stootje kunnen, de vloer moet onderhoudsvriendelijk zijn en het moet natuurlijk ook in uw interieur passen. Met een slijtvaste vloer kunt u deze drie punten direct afstrepen.

Welke slijtvaste vloeren zijn er?

Slijtvaste vloeren zijn beschikbaar in verschillende soorten. De belangrijkste kenmerken van een slijtvaste vloer is dat ze lang meegaan en makkelijk te onderhouden zijn. Tegenwoordig zijn er een groot aantal vloerafwerkingen van zeer slijtvast materiaal. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een vloerafwerking van beton, wat een zeer moderne en industriële look geeft aan uw interieur. Daarnaast zijn ook laminaat en vinyl goede opties, mits deze van hoogwaardige kwaliteit zijn. Een nog betere optie is PVC, een kunststof die zeer slijtvast is. Ook een vloerafwerking van linoleum staat garant voor slijtvastigheid. Linoleum is een natuurproduct en daarom zeer betrouwbaar.

Gietvloer

Een redelijk nieuwe en populaire optie is de gietvloer. Bij een gietvloer worden er vier lagen boven op uw bestaande ondervloer gegoten. De vloer wordt laag voor laag gegoten en heeft dus ook tijd nodig om te drogen. Gietvloeren hebben als groot voordeel dat het een kamer erg ruimtelijk en strak maakt. Wat zijn naast de slijtvastigheid nog meer voordelen van deze vloerafwerking? De vloer is naadloos, gemakkelijk schoon te houden en het is gemakkelijk te combineren met bijvoorbeeld vloerverwarming. Het leggen van een gietvloer is een behoorlijke klus, en wij raden dan ook aan om dit aan een professional als Unique Floorstyling over te laten. Op deze manier krijg je een strakke en gladde vloerafwerking.

Onderhoud van een slijtvaste vloer

Als u een slijtvaste vloer heeft gekozen, betekent dit niet dat u er nooit meer iets aan hoeft te doen. Natuurlijk wordt de vloer gereinigd tijdens het stofzuigen, maar tijdens het dweilen kunt u bijvoorbeeld een reinigingsmiddel toevoegen aan het water. Zo zijn er voor de diverse materialen zoals PVC, een gietvloer of laminaat speciale ECO-cleaners. U kunt er ook voor kiezen om na installatie nog een extra beschermlaag op uw vloer te laten aanbrengen.

Deel dit Bericht